top of page

Masentunut luo itse oman todellisuuskokemuksensa

Kävin tänään aamulla keskustelun, jonka tiimoilta inspiroiduin kirjoittamaan aiheesta lisää. Muistin taas, että jos jokin asia on itselleen itsestäänselvää, ei se välttämättä ole sitä kaikille.


Uskon, että tämän tekstin teema on sellainen, josta varmasti jokainen voi hyötyä - muistutuksena vähintäänkin.Kun henkilö kokee tyhjyyttä ja masennusta, lähdemme helposti hakemaan olotilaan helpotusta jostain itsemme ulkopuolelta. Ulkopuolisista asioista, jotka toisi tuohon hetkeen helpotusta, iloa tai toivoa. Mutta kun toimimme näin, olemme kuin päihderiippuvaisia, jotka tarvitsevat aina uuden annoksensa voidakseen olla ja elää. Tulemme riippuvaisiksi, sillä tarvitsemme tuota annosta aina uudelleen ja uudelleen edellisen loputtua.


Tuo ulkoapäin täyttävä toiminta ei koskaan kuitenkaan voi poistaa sisällämme olevaa tyhjyyttä, joka on tuon masennuksen saanut aikaan. Sen sijaan se vie meidät vielä kauemmas täyttymyksestä ja runsaudesta, sillä nuo tietoisuuden tilat tarvitsevat olemassa ollakseen läsnäoloa.


Ja läsnäolon tila ei voi toteutua, jos juoksemme jatkuvasti jotain kiinni - esimerkiksi tuolloin kun suuntaamme katseen aina seuraavaan annokseen edellisen loputtua. Tuolloin olemme irti läsnäolevasta tyytyväisyyden hetkestä, jossa tuo täyttymys voi tapahtua.


Sen sijaan, kun käännämme tietoisuuden sisäänpäin ja opimme täyttämään tuon sisäisen tyhjiön sisältämme käsin, saamme annoksen aina täyteen niin halutessamme. Tuolloin voimme myös pysyä ja olla tuossa läsnäolon tilassa, joka luo täyttymystä, runsautta ja kiitollisuutta eli juuri sitä mitä tyhjyyttä kokeva, masentunut ihminen todellisuudessa tarvitsee.


Valo ja pimeys

Sisällämme on aina kaksi puolta. Valo ja pimeys, valo ja varjo. Nuo puolet ovat itsessämme, sisällämme aina, jokainen olemassaolon hetki. Ja jokaisena hengenvetona voimme itse valita kumpaa puolta ruokimme, kumpaa ääntä ja todellisuutta seuraamme. Jos nyt kysyn sinulta, kumpaa ääntä sisälläsi ruokit - mitä vastaisit? Oletko tietoinen, kumpaa puolta itsessäsi ruokit? Jokaisella ajatuksellasi, teollasi, tunteellasi?


Kumpaa ääntä sisälläsi ruokit?

  • Olen huono ja epäonnistunut enkä onnistu missään / Riitän keskeneräisenäkin ja olen aina kyvykäs oppimaan uutta

  • Olosuhteeni ovat huonot / Olen kiitollinen kaikesta mitä minulla nyt jo on ja tiedän, että kiitollisuuden tilasta luon itselleni lisää kiitollisuudenaiheita elämääni

  • Minulle tapahtuu ikäviä asioita ja minulla on huono tuuri / Elämä tapahtuu aina minua varten, ei minua vastaan, ja haastavat tilanteet kasvattavat ja opettavat minulle aina jotain uutta ja tärkeää


Kaikki kasvaa, mihin keskitymme. Jos keskitymme pimeään varjopuoleen, se kasvaa ja luo myös sen hetkisen todellisuuskokemuksemme. Ja kun taas valitsemme valon, valo kasvaa ja luo siitä käsin tämän hetkisen oman todellisuuskokemuksemme.


Masentunut ihminen ei halua kuulla, että luo itse tuon oman kokemuksensa. Se saa aikaan puolustusreaktion. Sillä kun olet masennuksen pauloissa, olet henkisesti niin väsynyt, ettet halua kuulla, että sinun tulisi nyt itse ryhdistäytyä ja löytää valo sisältäsi.


Masennusta kokevan ihmisen valo on sammunut. Kun sisäistä valoa ei hetkellisesti ole, sen löytäminen voi tuntua mahdottomalta. Sen vuoksi masentunut ihminen yrittää löytää helpotusta oloonsa jostain itsensä ulkopuolelta, sillä ei halua kääntää tietoisuuttaan sisäänpäin, kun tuo sisäinen ääni ja dialogi on negatiivissävytteinen ja pimeä. 


Valo löytyy hyväksymisen ja vastuun kautta

Valo löytyy kyllä, kun sille antaa mahdollisuuden. Kun hyväksyy, että aitoa sisäistä valoa ei sinulle tuo kukaan tai mikään itsesi ulkopuolelta. Sinä luot ja löydät sen sisältäsi itse.


Masennuksen syvereissä olisi siis ennen kaikkea tärkeää aloittaa pienestä. Tehdä edes se yksi pieni valoisa teko tai luoda sellainen ajatus, ja antaa tuon myönteisen energia kasvaa ja lisääntyä sisällään. Hengenveto kerrallaan, tietoisesti jokainen hetki itse tuon valoisan puolen valiten.


Sinä olet oman todellisuutesi täydellinen Luoja. Luot itse oman todellisuuskokemuksesi, joka ikinen hetki - omilla ajatuksillasi, teoillasi ja tunteillasi.


Millaisen todellisuuskokemuksen haluat itsellesi luoda? Kumpaa ääntä sisälläsi ruokit?104 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page