top of page

Meditaatio, miksi ihmeessä minä sellaista tarvitsen?

Päivitetty: 28. huhtik. 2023

Näin minäkin ennen ajattelin - enpä ajattele enää.


Aika ennen meditaation löytymistä elämääni, juoksin ympyrää ja tavoittelin asioita itseni ulkopuolelta. Ajattelin, että ehkä jos urheilisin enemmän, voisin olla arvokkaampi. Ehkä jos söisin vieläkin terveellisemmin, voisin olla onnellisempi. Tai ehkä jos vielä suorittaisin lisää, voisin olla menestynyt ja ihan pirun iloinen!


No, eihän se niin mennyt, tietenkään. Juokseminen oli loputonta ja sisälläni huusi silti tyhjyys - miksei mikään riitä, miksen tunne jo sitä autuasta onnea, vaikka teen jo näin paljon!?


Aloin uupua jatkuvaan suorittamiseen ja lopulta jouduin pysähtyä kokonaan. Ja pidempiaikainen pysähtyminen oli parasta, mitä minulle olisi siinä hetkessä voinut tapahtua - silloin nimittäin löysin jotain, mikä muutti elämääni merkittävästi. Silloin elämääni astui meditaatio. En alkuun pitänyt siitä lainkaan, sillä inhosin levottomuutta ja vilkkaita ajatuksiani. Oli vaikea pysytellä paikoillaan, mutta tein sen silti. Harjoitus toisensa jälkeen aloin pitää niistä yhä enemmän ja lopulta - RAKASTUIN niihin. Sillä aloin ymmärtää, miten hyvää ne hyvinvoinnilleni ja mielelleni todella tekevät!

Aloin pysähtyä. Kääntyä sisäänpäin. Aloin kuunnella itseäni ja sisäistä ääntäni. Mitä kehoni oikeasti koittaa minulle viestittää? Mitä tunteeni minulle kertovat? Mitä asioita juoksen karkuun? Miksi toimin kuten olen toiminut?

Meditaatio opettaa meitä kääntymään sisäänpäin, kohtaamaan nuo kaikki tyhjät kohdat, joita olemme yrittäneet täyttää itsemme ulkopuolelta. Meditaatio opettaa, että kaikki on jo sinussa, et tarvitse mitään itsesi ulkopuolelta.

Jos jatkuvasti etsimme asioita itsemme ulkopuolelta, saamme jahdata niitä ikuisesti, sillä koitamme täyttää tyhjiötä väärästä suunnasta. Mikään itsesi ulkopuolelta tuleva ei ole pysyvää, vaan meidän on opittava tuntemaan ja löydettävä nämä asiat itsestämme. Vasta silloin voimme lopettaa juoksemisen ja löytää mielenrauhan. Riippumatta mitä teet, jätät tekemättä, tai kenen kanssa olet - kaikki tarvitsemasi (tunne) on jo sinussa.


Ja jos nyt mietit että miten muka, niin meditaatio auttaa sinua tässä. Meditaatio opettaa meitä kääntymään sisäänpäin, kohtaamaan nuo kaikki tyhjät kohdat, joita olemme yrittäneet täyttää itsemme ulkopuolelta. Meditaatio opettaa, että kaikki on jo sinussa, et tarvitse mitään itsesi ulkopuolelta.


Jos esimerkiksi haemme hyväksyntää itsemme ulkopuolelta, tarvitsemme tuota tunnetta aina jatkuvasti jostain lisää ja lisää. Mutta kun alamme hyväksyä itse itsemme, emme tarvitse tunnetta mistään muualta, sillä hyväksymisen tunne on jo mukanamme.


Tai jos jatkuvasti etsimme onnea ulkoisista asioista, sitä pientä ulkoista dopamiiniryöppyä, jäämme koukkuun tuohon tunteeseen ja joudumme metsästämään sitä sen loputtua taas jostain lisää. Olemme siis jatkuvassa tarvitsevuuden pyörässä - vaihdellen tyhjyydestä täyttymykseen ja taas sama uudelleen. Tällöin olemme aina katse jossain ulkopuolisessa ja unohdamme, missä eläminen oikeasti tapahtuu: tässä läsnäolevassa hetkessä.


Elämä on tässä ja nyt. Kaikki on jo sinussa. Löydä tarvitsemasi sisältäsi, ja voit lopettaa jatkuvan etsimisen, tarvitsemisen ja juoksemisen. Ja näin voit löytää mielenrauhan. Vain olla ja nauttia elämästä - tässä kauniissa läsnäolevassa hetkessä. Ei tehdä asioita koska sinun tarvitsisi, vaan koska itse haluat. ❤️️

152 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page