top of page

Mikä ihmeen varjotyö?

Olet saattanut joskus aiemmin kuulla varjotyöskentelystä ("shadow work") - tai ehkäpä kuulet siitä ensimmäisen kerran vasta nyt. Suosittelen joka tapauksessa jatkamaan tämän postauksen lukemista, sillä varjotyöskentely on yksi tärkeimmistä asioista omalla henkilökohtaisella kehityspolullasi ja matkalla kohti omaa täyttä potentiaaliasi.


Ilman oman varjosi kohtaamista, et voi löytää aitoa voimaasi ja valoasi.Mitä on varjotyöskentely?

Varjotyöskentelyssä tutkitaan ja tutustutaan niihin puoliin itsestämme, jotka normaalisti ehkä piilotamme, kiellämme tai jollain tavalla tukahdutamme. Nämä "varjot" koostuvat omista ajatuksistamme, uskomuksistamme ja käytösmalleistamme, joita yleisesti pidämme jotenkin häpeällisinä tai negatiivisina.

 

Jos haluamme olla täydessä potentiaalissamme, löytää todellisen valon ja voiman, on ensin navigoitava tuo oman varjopuolen läpi ne löytääksemme.Omasta kokemuksestani voin sanoa, että varjotyö ei ole helppoa ja mukavaa, mutta kaiken sen arvoista lopulta.

 

Varjomatka on henkisen kehityksen edellytys ja ehdottomasti yksi merkittävimpiä asioita matkalla omaan täyteen potentiaaliisi. Ja vasta kun olet kohdannut oman varjopuolesi, loppuu samalla myös kaikenlainen muiden arvostelu ja tuomitseminen, sillä ymmärrät, että samalla arvostelisit ja tuomitsisit myös itseäsi.

 

Miten oman varjomatkan voi aloittaa? 

1. Seuraa omia negatiivisia tuntemuksiasi ja triggereitäsi.

Triggerit eivät koskaan ole meitä vastaan, vaan mitä tärkeimpiä työkaluja, suunnannäyttäjiä ja viestejä omalla kehitysmatkallamme. Ne näyttävät itsessämme aina ne kohdat, jotka kaipaavat vielä tietoiseksi tulemista ja työstämistä.


Kun huomaat ärsyyntyväsi tai triggeröityväsi jostain, älä heitä bumerangin lailla syyllistävää sormea itsesi ulkopuolella, vaan käänny sisäänpäin ja kysy itseltäsi "Miksi tämä asia triggeröi minua? Mitä tämä tunne haluaa minulle itsestäni kertoa?" Näin pääset lopulta jyvälle triggerisi juurisyihin ja voit aloittaa sen parantamisen.

 

2. Kohtaa omat tunnelukkosi ja traumasi.

Tunnelukot ovat käytösmalleja, joiden läpi usein tiedostamatta toimimme. Tunnelukot syntyvät lapsuudesta asti ja tarttuvat elämänpolullemme erilaisten kokemustemme myötä. Jos emme ole tietoisia tunnelukoistamme, olemme usein reaktiivisia emmekä toimi aidosta itsestämme käsin, vaan jonkin tunnelukon käytömallin kautta.


Tunnelukkosi ymmärtämällä ja niistä vapautumalla voit vasta löytää todellisen itsesi. Samanlailla toimimme myös käsittelemättömien traumojen kanssa. Tunnelukkojen ja traumojen työstämiseen ja ymmärtämiseen auttaa itsetuntemuksensa syventäminen esimerkiksi säännöllisen meditoimisen myötä tai mentorin / terapeutin kanssa keskustelu.

 

3. Ota vastuu ja hyväksy kaikki puolet itsessäsi.

Kukaan meistä ei ole vapaa varjoista ja se tekeekin meistä upeita monipuolisia ihmisolentoja! Sinussa ja minussa on kaikki mitä on, valot ja varjot, yö ja päivä, feminiini ja maskuliini, hyvä ja paha... Aivan kaikki olemassaoleva. Kun hyväksyy itsensä kokonaisuutena eikä piilota itsessään enää mitään piirteitä, voi nousta omaan täyteen potentiaaliinsa. Omaan aitoon valoon ja voimaan.


Onko varjotyöskentely sinulle tuttua?


Pidin Mastermind -yhteisössä toiveluennon, jossa kerroin myös omia kokemuksiani varjotyöskentelystä ja sen tärkeydestä. Luennon tallenne on nyt nähtävillä yhteisössä.

Liity mukaan yhteisöön TÄSTÄ.

9 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page