top of page

About

Esittelyssä: 

Lotta Ikonen

Meditaatio-ohjaaja & mentori

profiilikuva.jpeg

Hei, mukava tutustua! Olen Lotta, 33-vuotias pienen pojan äiti & avopuoliso. Meditaatio-, rentoutus- ja kuntosaliohjaaja. Sekä utelias elämän seikkailija. Perustin Moon Loven vuonna 2021, kun sydämeni työ avautui. Moon Loven kautta autan yksilöitä löytämään sisäisen rauhan tilan, mielen ja alitajunnan voiman sekä astumaan omaan upeaan täyteen potentiaaliinsa.

Uteliaana ja tutkivana persoonana olen aina ollut kiinnostunut löytämään kaikelle tekemiselle ja käytökselle syvemmän tarkoituksen, ns. juurisyyn. Se tuo syvyyttä ja suurempaa ymmärrystä asioihin, josta myös eteenpäin menevänä ihmisenä erityisesti pidän.

Reilu kymmenen vuotta sitten innostuin fitnesstyyppisestä elämäntavasta, sillä siinä kiehtoi juuri sekä fyysisen että henkisen vahvuuden kombo. Nuo vuodet opettivat hurjaa päättäväisyyttä ja pitkäjänteisyyttä sekä sitä, kuinka olemme lopulta kaikki itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme ja sitä ylläpitävistä arkirutiineista - kukaan muu ei voi meitä huonosta olostamme pelastaa. Tienviittoja voimme muualta saada, mutta halu ja vastuu muutokseen lähtee kuitenkin aina meistä itsestämme.

Lisäksi nuo vuodet toivat myös konkreettista ymmärrystä siitä, miten suuri vaikutus mielenlaadulla (mindset) on lähes kaikessa tekemisessämme. Vuosien aikana suhtautumiseni ravitsemukseen ja liikkumiseen on hiukan muuttunut, mutta pääpiirteet ovat silti pysyneet samana: itseni kehittäminen henkisesti & fyysisesti ja 100% vastuun ottaminen omasta hyvinvoinnistani.

moon love meditaatiot.JPG

Itsenäinen "yksinäinen susi"

Persoonaltani olen itsenäinen ja minun on aina ollut vaikea sopeutua minkäänlaisiin lokeroihin. Olen aina vähän "suhannut" omia polkujani ja kuunnellut vahvaa intuitiotani - mikäli jokin asia ei ole tuntunut oikealta, olen melko ripeästi vaihtanut suuntaa johonkin toisaalle. Tämän vuoksi olenkin kokeillut yhtä sun toista opiskelu- sekä työpaikkaa, ja nykyään yrittäjyys oman elämäntehtävän parissa onkin itselleni kaikista mieluisin ja antoisin vaihtoehto.

Matkustelu ja reissaaminen on yksi suurimmista intohimoistani ja maailmalla seikkailu vuosien aikana onkin avartanut elämänkatsomustani ihan hurjasti. Jokaisen pidemmän reissun jälkeen olen tullut takaisin Suomeen uudistuneena versiona itsestäni. Niin kutsutusta "oravanpyörästä" olen hypännyt jo muutamia vuosia sitten pois ja nykyään luon täysin itseni näköistä ja tuntuista elämää - vapaus on mielestäni yksi suurin onnellisuuden arvo.

Olen ihmisenä uudistumisenhaluinen ja tämä näkyy loputtomana uteliaisuutena sekä jatkuvana haluna löytää itsestään uusia ulottuvuuksia ja kehittyä ihmisenä. En koskaan jää murehtimaan epäonnistumisia, vaan nousen aina ylös tulesta - aiempaa viisaampana ja tärkeitä oppeja mukanani. On kiehtovaa huomata, miten voimme ihmisinä kehittyä kohti omaa täyttä potentiaaliamme, kun vain rohkeasti menemme haluamiamme asioita kohti. Se on todella palkitsevaa - haasteineen kaikkineen!

Vaikka olen aina ollut melko omapäinen ja toiminut oman tahtoni (sydämeni) mukaisesti, olen kuitenkin myös empaattinen sekä herkkä - aistin helposti ympärilläni olevan tunneilmapiirin ja vasta lähivuosina olen osannut opetella irti ajatuksesta, että olisin vastuussa kaikkien muidenkin tunteista, ja vetää terveitä rajoja. Herkkyyteni vuoksi kaipaan myös suhteellisen paljon yksinoloa ja aikaa jolloin vain lataudun luonnon rauhassa.

IMG_8621.jpg

Matka meditaation pariin

Meditaation löysin itse kunnolla vuonna 2018, kun oma henkinen polkuni sai rykäyksellä alkunsa elämän haasteiden kautta. Tai sanoisinko mielummin, että aloin itse kyseenalaistaa elämää ja olemistamme melko suuresti, ja tämä polku vei meditaation pariin. Meditaatio on siitä asti ollut osana jokapäiväistä elämääni.

Meditaatio-ohjaajaksi valmistuin alkuvuodesta 2021 ollessani äitiyslomalla. Oikeastaan idea ohjaajaksi kouluttautumisesta tuli yhden oman meditaatioharjoitukseni aikana, kun sain hyvin vahvan viestin ja johdatuksen, että tälle polulle on lähdettävä. Meditaatio-ohjausten myötä h
aluan ennen kaikkea levittää hyvinvointia, optimistisuutta sekä tietoisuutta ihmisten ympärille sekä tuoda henkisempää näkökulmaa kokonaisvaltaisen hyvinvointimme yhteyteen. 

Meditaatio (hiljentyminen, keskittyminen, itsetutkiskelu, tietoisuuden laajentaminen) on yksi tärkeimmistä ja opettavaisimmista hyvinvointiani tukevista työkaluista - se on ennen kaikkea opettanut itsetuntemusta ja tuonut minut lähemmäs sitä todellisinta ja aidointa itseäni. Mitä kauemmin olen harjoittanut meditaatiota, sen helpommin pystyn myös elää "meditatiivisesti"  - tietoisena omista ajatuksistani, tunteistani, kehostani, olemisestani... Jos olen nuorena ollut kipakka ja reaktiivinen, niin toista voisi sanoa tänä päivänä. Tarpeensa toki yllämainituille piirteille yhäkin. 

Totuudellisuus, luontoyhteys, keho-mieli -yhteys, syklisyys, tasapaino, oma voima, sisäinen rauha, potentiaali, vapaus, tietoisuus, rakkaus... Nämä ovat itselleni tärkeitä arvoja ja niiden mukaan pyrin elämään päivittäin. Vahvuuksiksini sanoisin uudistumiskyvyn, luontaisen optimistisuuden, vahvan intuition ja kyvyn nähdä pintaa syvemmälle.

Mikäli koet kutsumuksen, että voisin ohjata ja auttaa sinua omalla henkilökohtaisella polullasi, oli se sitten terveellisempien arkirutiinien luomiseen, oman elämäntehtäväsi selkeyttämiseen, meditaatioharjoituksesi syventämiseen tai kaipaat yleisesti henkistä tukea omalla matkallasi - ota rohkeasti yhteyttä.

Lämmöllä,
Lotta Ikonen

bottom of page